Derfor ble de politisk aktiv

Dordi Boksask Lerum, Henning Holsvik, Joakim Myklebost Tangen, Kristina Mari Roald, Marie Hansen, Nathaniel Sande, Ole August Iversen og Steinar Ørstenvik representerer kanskje hvert sitt politiske ungdomsparti, men det er hvertfall èn ting de alle har til felles. Alle er engasjert ungdom som vil forandre verden.

— Det er vår generasjon som er fremtiden. Det er vi som skal bære dette landet videre. Siden vi er de som må leve med avgjørelsenene Stortinget tar, så må vi få være med på de valgene også! Sier fungerende leder i Møre og Romsdal Unge Venstre, Nathaniel Sande.

Ungdommene gjør seg klar til valgkamp

Stortingsvalget er under ett år unna. Som betyr at valgkampsplanleggingen er godt i gang i de forskjellige partiene. Ungdomspolitikerne er klare for å kjempe for at sitt parti skal gjøre et best mulig valg. Korona-pandemien kan gjøre det utfordrende å drive valgkamp som ønsket, men samtlige partiet er forberedt på at valgperioden blir utenom det normale.

— Vi håper vi får en vaksine til jul og satser på at ting er annerledes om ett år. Om situasjonen skulle være lik som i dag, kommer vi til å ha en enda større satsning på digitale løsninger. Da kommer vi til å fokusere på sosiale medier i en enda større grad, avslører leder i Møre og Romsdal AUF, Kristina Mari Roald.

I denne reportasjen får du møte åtte ungdommer som forteller om hvorfor de valgte å bli politisk aktiv og hvordan hverdagen som ungdomspolitiker er. Èn person fra de åtte forskjellige ungdomspartiene i Møre og Romsdal er representert.

ILLUSTRASJON: JONATHAN GAATHAUG NIELSEN

ILLUSTRASJON: JONATHAN GAATHAUG NIELSEN