"Sherif is in town"

En artikkel om mannen, myten, legenden...

En bil med boksehansker hengende fra speilet, en jaguar hoppende ut fra panseret og klistremerker rundt hele bilen. Ordet "Sherif" er skrevet mange ganger på bilen, blant annet på skiltet.

Når man ser bilen til Hiwa Asad Sherif tenker man fort at dette er en person som er utadvendt og liker mye oppmerksomhet.

Da tenker man til en viss grad feil. En sjenert og rolig Sherif møtte Nærnett i kjelleren på Volda Campus Arena. Her viste han stolt frem bilen sin.

- Jeg kjøpte bilen for tre år siden, men jeg har gjort mye på den selv, smiler den tidligere bilmekanikeren.

Sherif kom til Norge for 22 år siden, og har bodd flere forskjellige steder. Bilen har fulgt han på veien og er blitt hans varemerke.

Sherif har selv fikset speilene, lysene og mye mer. Blant annet har han klistret over 20 klistremerker på bilen sin.

Kjøre, kjøre, trene, trene...

Sherif brenner for to ting; trening og bil.

- Jeg kjører tre timer om dagen, og jeg trener tre timer om dagen. Det er det jeg lever for, sier den smørblide "sheriffen".

Han kjører enda mer i helgene. Da starter Sherif ofte klokken 23 om kvelden og kjører til rundt klokken 3 om natten.

- Jeg kjører mange, mange, mange folk. Dette er ikke noe jeg tjener noe på, det er bare tjenester, forteller han.

Nye tider for sheriffen

Nå som Sherif har sluttet som bilmekaniker har han bestemt seg for å begynne å hjelpe folk. - Jeg skal jobbe for Røde Kors, og har tatt all nødvendig kursing knyttet til det, sier han.

Han forteller videre at han vokste opp som kurder i Irak - et land med mange problemer, ifølge Sherif. Derfor vil han hjelpe folk nå.

- Alle trenger hjelp. Jeg lærte at jeg må hjelpe folk resten av livet mitt. Ingen klarer å stoppe meg, sier en målbevisst Sherif.

"Det gir meg mye å kunne hjelpe folk. Det er mange som trenger det."

Hiwa Asad Sherif