Trollkvinnen og trollmannen fra Ørsta

Midt i skogen mellom Volda og Ørsta ligger det et hus. Man tror nesten ikke sine egne øyne når Google Maps fører deg lenger og lenger inn på en humpete grusvei, men så kommer huset til syne. I døra står Mikkel Raudberget (26) og Celia Christine Pilskog Stadsvik (25) med varme smil og trygge øyne.

gvhadah

hd

Her bor de altså, flyttet inn i barndomshjemmet til moren til Celia, og man tenker kanskje at de er helt vanlige unge voksne mennesker som prøver å finne meningen med livet.

Den meningen ser de ut til å være på god vei til å finne.

WFJBbhhbFBQ

EWVbhhbbhb

På kjøkkenet er det varmt og godt. Det lukter røkelse og stearinlysene er tent. Utsikten mot Ørsta er slående selv på en tåkefull dag. Tarotkortene ligger klare på bordet for nye spådommer. Det første som vitner om at de er to mennesker litt utenom det vanlige.

— Tarotkort kan brukes til å fortelle deg noe du trenger å vite akkurat nå, smiler Celia og trekker ett kort. Mikkel ser spent på henne.

Hva skal kortet fortelle oss i dag?

Tarotkortet forteller oss at en ny begynnelse er på vei. Sverdet på kortet representerer det mentale og tankene våre. Kronen symboliserer viktigheten av å ha en objektiv oversikt over den materielle verdens labyrint.

— Tankenes kraft er viktig i dette kortet her. Kort oppsummert da, for det er mye å si om hvert enkelt kort, forteller Celia engasjert.

Lys og tilstedeværelse er ord som beskriver Celia og Mikkel godt.

De er på en reise utenom det vanlige. Deres reise går inn i den spirituelle verdenen. De møttes for rundt ett og et halvt år siden på en alternativ festival i Trondheim, og det var noe som virkelig stemte mellom dem. Både på det menneskelige og det åndelige planet. Etter litt teksting på Facebook i etterkant av festivalen, besøkte Mikkel Celia i Bergen, hvor hun studerte på det tidspunktet. Siden har det vært de to, og de har vært på både en lang reise til Costa Rica og bygget sin egen van.

Nå bor de mellom fjellene på Søre Sunnmøre og har både yogatimer, veiledningstimer over nett, og lager musikk. Spiritualisme er i vinden om dagen. Spesielt på Tiktok og Instagram.

— Det er noe av det fine med sosiale medier, at man kan spre det budskapet man sitter inne med, og som man vil at andre skal få øynene opp for, sier Mikkel.

Han har designet alt av innholdet til deres felles Instagrambruker @felles.bevissthet. Her legger de ut innhold og øyeblikk fra deres hverdag.

De har en fortryllende hverdag, hvor de følger hjertet sitt og gjør akkurat det de føler for, derfor kaller de seg også for trollfolket.

Mikkel og Celia bruker mye tid på musikk, meditasjon, og å være i øyeblikket.

Dette er håndlagede syngeboller fra Tibet som skaper ulike musikalske og vakre toner. De blir brukt i blant annet meditasjon, yoga og under healing for å balansere kroppen, sinnet og sjelen.

Dette er et alter. Et alter blir brukt for å skape et trygt rom hvor man kan sette seg ned og meditere. Krystaller, lys og røkelse renser og holder på gode energier.

— Vi utvikler oss sammen ved å meditere, synge og gå turer i naturen. Om dagen har vi et mål om å gå tur i 30 minutter hver dag. Vi vil komme tilbake i kontakt med naturen og røttene våre.

Sammen har de også en egen nettside som heter Felles Bevissthet. Her forteller de om enkle grep i hverdagen som kan føre til mer kjærlighet, sunnere fokus på kroppen, tanker, pust og tilstedeværelse.

Det er Mikkel som har designet siden.

Takknemlighet er et viktig ord for Mikkel.

Han skriver hva han er takknemlig for hver morgen. — Det er en fin måte å starte dagen på og bli bevisst på hvilken utgave av deg selv du vil være, sier Mikkel.

"Jeg er takknemlig for at jeg lever."

"Jeg er takknemlig for at jeg har tak over hodet."

"Jeg er takknemlig for at jeg har møtt Celia."

Det er noen av mange setninger i takknemlighetsboka hans.

- Øyeblikket er det eneste vi har, smiler Mikkel.

Gjennom å trene opp takknemligheten sin så kommer man i dypere kontakt med seg selv. — Vi blir svært observante på hva som er viktig for oss i livet vårt, legger Celia til.

hdhdd

The idividhddbbdbhd ual frames of a traditionally animated film are photographs of drawings that are first drawn on paper

— Vi er heldige og takknemlige som kan gjøre dette hver dag. Vi vil ikke dytte våre tanker og visjoner på andre mennesker, men heller så frø. Det er mange som synes vår verden kan virke skummel og tar avstand, men vi opplever også hvordan folk som først tar avstand, etterhvert kommer tilbake med voksende nysgjerrighet og flere spørsmål.

Det å stille spørsmål, være nysgjerrige og åpne, hører med på reisen deres, som bare så vidt har begynt. — Vi har på følelsen at reisen vår kommer til å føre oss langt, sier Celia hjertelig, og Mikkel nikker anerkjennende.

Tilbake rundt kjøkkenbordet er atmosfæren varm og trygg. Man føler seg møtt på en annen måte hjemme hos trollmannen og trollkvinnen fra Ørsta.

De to retter blikket og ser fremover.